Mercury levert de tweede Microsoft Data Centre Academy in EMEA

Het Datacenter Academy programma ( DCA) van Microsoft helpt samen met educatieve partners in het faciliteren van de trainingen en certificaten die nodig zijn om werkgelegenheid mogelijk te maken in de groeiende sectoren van cloud computing en IT.

Mercury heeft kortgeleden een Datacenter lab geleverd in de kop van Noord-Holland. Dit gebeurde in samenwerking met Microsoft en het ROC Kop van Noord-Holland, die Middelbare Beroeps Opleidingen (MBO) en trainingen verzorgen voor studenten, bedrijven en personen in de kop van Noord-Holland. De bouw van de DCA (Data Centre Academy) werd in december 2020 voltooid; de opening in Schagen volgt wanneer de beperkingen ten gevolge van de pandemie voorbij zijn. Doel van dit initiatief is om IT-studenten een aantal cursussen aan te bieden die te maken hebben met datacenters en om te voldoen aan de grote vraag naar medewerkers voor datacenters.

Dit is de tweede DCA die Mercury voor Microsoft heeft geleverd, na het eerdere datacenter lab in het Horizon College in Hoorn, dat in november 2019 startte.

De leidende Europese technische aannemer Mercury en de leider in digitale transformatie en technologie Microsoft delen een soortgelijke visie op het verrijken van de levens van anderen.

Beide wereldwijde organisaties streven naar een voortdurende impact op de supply chain en de wereld van de technologie; ze delen bovendien begrip en passie voor het laten groeien van de toekomst van de volgende generatie. De DCA biedt een kans om de levens van toekomstige leiders te verbeteren. De DCA is een programma voor het ontwikkelen van werknemers van het Data Centre Community Development-team (DCCD) van Microsoft met ondersteuning door Microsoft-datacenters.

Microsoft-datacenters zijn unieke gebouwen die strategisch zijn geplaatst over de hele wereld en waar clouddiensten worden beheerd. De gegevenscentra bieden de nieuwste cloudinfrastructuur en -verbeteringen met hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en lage latentie. Technologie in datacenters moet gedurende de hele levensduur voldoen aan strenge normen voor Microsoft-clouds.

 

Op een bepaald moment wordt bepaalde apparatuur uit datacenters hergebruikt in DCA-labs. Het gebruik van deze, buiten bedrijf gestelde, apparatuur dient twee doelen: ten eerste ondersteunt dit de bredere inspanningen voor duurzaamheid van Microsoft. Ten tweede, en dit is belangrijker, het biedt waardevolle werkervaring aan studenten die deelnemen aan het DCA-programma.

'Het opbouwen van digitale vaardigheden en het creëren van carrièremogelijkheden voor het personeel van onze datacenters heeft zijn basis in Microsofts missie om iedereen en elke organisatie op de planeet te helpen om meer te bereiken', zei Bob Reitinger, Workforce Development Manager bij Microsoft. 'Microsoft is blij dat het kan samenwerken met partners in de sector, met overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven over de hele wereld om ervoor te zorgen dat studenten vaardigheden en certificaten kunnen verwerven op het groeiende gebied van cloud computing en IT'

Nadat het partnerschap met de onderwijsinstelling is beklonken en de locatie voor het DCA-lab is gekozen, werkt Microsofts Workforce Development-team samen met plaatselijke aannemers om het nieuwe lab te voorzien van de noodzakelijke koeling, ventilatie en bekabeling. Bovendien werkt het bedrijf samen met zijn logistieke en transportpartners bij de kritieke rol van het transporteren van de gedoneerde datacenter-apparatuur naar de DCA-labs.

'De samenwerking met Mercury bood een belangrijke kans om terug te geven aan de gemeenschap van Noord-Holland. Als wereldwijde constructiepartner van Microsoft leverde Mercury Construction onmisbare technische en constructieve kennis bij het leveren van een hypercloud-opleidingslaboratorium waarmee de transformatie van digitale vaardigheden in Nederland mogelijk wordt gemaakt', merkte Reitinger op.

Mercury's team voor technische ondersteuningsdiensten (TSS) bouwde de hele DCA, waardoor dit een probleemloze onderneming werd voor Microsoft. Mercury rustte een bestaande ruimte binnen het college uit en creëerde zo een echte datacenter-omgeving waar leerlingen ervaring kunnen opdoen met het werken in een 'echt' datacenter.

Mercury werd bij dit project geholpen door zijn Nederlandse partnesr Amstelvliet Bouw, een bedrijf in civiele, structurele en architecturele (CSA), mechanische en elektrische aspecten van de Datacenter Academy (DCA). Mercury heeft samengewerkt met Amstelvliet, dat ook had meegewerkt aan de eerdere Datacenter Academy die Mercury leverde aan het Horizon-college, in 2019.'

'Wij zijn blij dat we kunnen blijven samenwerken met onze langdurige klant Microsoft. Zo voldoen wij aan de behoeften van een gewaardeerde klant en verzorgen we tegelijkertijd een belangrijke verplichting aan de gemeenschap waar we werken in Noord-Holland, wat een zeer belangrijk onderdeel is van onze strategie', zegt Ger Geraghty, algemeen manager technische ondersteuningsdiensten. 'Wij geloven in het leveren van opleiding en training voor iedereen zodat ze kunnen floreren in een steeds meer verbonden wereld en kunnen voldoen aan de uitdagingen die de 4de industriële revolutie zal brengen.' 'Wij zijn bovendien blij dat we kunnen doorgaan met het ondersteunen van plaatselijke werkgelegenheid door samen te werken met een Nederlandse supply chain.'

Lees het artikel in het Engels